Pakasteesta marjat kesäviiniin - Ruoka | HS.fi

Pakasteesta marjat kesäviiniin

18.5.2000 3:00

Pakastimesta voi käyttää marjojen loput kesäviiniin ennen uutta satokautta. Raparperi antaa viiniin raikkautta.

25 litran käymisainepakkausta varten tarvitaan noin seitsemän kiloa marjoja ja raparperiä yhteensä.

Viininteon kaikissa vaiheissa on tärkeää olla huolellisen siisti. Käymisastia on desinfioitava, samoin kaikki muutkin välineet, joita käytetään valmistuksen yhteydessä. Desinfioinnin jälkeen välineet on huuhdeltava.Raparperi-marjaviini 3-4 l raparperiä 2 l punaherukkaa 1 l vadelmaa 1 ½ l mansikkaa 1 ½ l puolukkaa 4 kg sokeria n. 20 l vettä 1 käymisainepakkaus1. Kiehauta raparperit ja kaada ne desinfioituun harsopussiin. Lisää marjat. Lisää sokeri marjojen päälle. Sulje pussi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat