Jyväskylä sai kaksi oman rahan ruokaravintolaa - Ruoka | HS.fi

Jyväskylä sai kaksi oman rahan ruokaravintolaa

Rokki-Riikka ja fiinimpi Figaro houkuttelevat ketjuihin kyllästyneitä

25.5.2000 3:00

Jyväskylä on saanut kaksi uutta, konstailematonta ja kohtuuhintaista ruokaravintolaa.

"Amerikkalaistyyppistä ruokaa suomalaisille - kaikki tehdään itse: kastikkeet, leipä, keitot ja jälkiruoat", Riikka Jäppinen linjaa ensimmäisen ravintolansa, Riikan Keittiön kunnianhimoista ideaa.

Neljässä kuukaudessa

Riikan Keittiö on saanut uskollisen asiakaskunnan. Niin siitäkin huolimatta, että miljöö on vähemmän houkutteleva. Jäppinen pyörittää keittiötään vuokralaisena kauppakeskuksen kolmannen kerroksen rokkipaikassa, American Barissa, jolla on maine teinien menomestana.

"Omistaja Sami Salovaara mietti, miten paikkaan saa eloa. Hän kysyi, vuokraisinko kapakkaa päivällä ja alkuillan hiljaisina tunteina. Siitä se lähti." Amerikkalaisuuteen

listalla viittaavat erilaiset fajitakset, ja mainioksi alkupalaksi käy pekonin, sipulin ja sienten täyttämä rapea tortilla-kippo. Basilikalla maustettu, kotona tehdyn makuinen tomaattikeitto on varma valinta, samoin gratinoitu vuohenjuusto.

Pääruokalistalla kananrinta bearnaise-kastikkeella on tuhti mutta maistuva. Kalaakin saa päivän tarjonnan mukaan.

Erityisen maininnan ansaitsee oikeaoppisesti keskeltä hieman punertavaksi jätetty maksapihvi kermaisten perunoiden ja omenakuutioiden kera.

Talon viini, chileläinen Pionero-merlot, on hintaansa nähden laadukas pullote.

Jäppisen leipomaan suklaakakkuun kelpaa lopettaa. Ainoa miinus tulee kamalasta automaatti-espressosta.

Toinen uutuus,

kodikkaisiin savuttomaan ja savulliseen saliin jakautunut Figaro tarjoaa sekin herkullista ja hyvin valmistettua perusruokaa. Tunnelma on fiinimpi, ja ravintolaa markkinoidaan myös yritysasiakkaille.

Omistaja Erkki Tietäväinen sai joukkoihinsa legendaarisissa Kissaravintoloissa kannuksensa hankkineen keittiömestarin Sirpa Koivusalon.

Tietäväisen mukaan asiakkailta tullut palaute on korostetusti ihastellut, ettei ketjuun kuuluta. Sen myös maistaa. Kotoisan maukasta, ei kikkailuja. Alkuruoaksi nautittu savustajan keitto on täyteläinen, ja siinä on runsaasti kylmäsavulohen makua.

Pääruokalistalla on

runsaasti perinteisiä pihvejä. Hunajaiset porsaannoisetit ärhäkässä kermakastikkeessa uuniperunan kera oli kelpo annos.

Figarossakin voi herkutella maksalla. Poron maksan kanssa keittiö tarjoaa puolukoita ja villiriisiä, ei sentään perunamuusia.

Riikan Keittiö, Torikeskus 3. krs., ma-ti 12-19, ke-pe 12-22, la-su 14-22, (014) 620522. Figaro, Asemakatu 4, ma-la 10.30-24, su 13-22, (014)212255.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat