Kuuma linssikeitto huumaa talvella - Ruoka | HS.fi

Kuuma linssikeitto huumaa talvella

8.2.2001 2:00

Kuuma keitto lämmittää, kun ulkona on kylmä.

Linssikeitto saa makua juureksista ja tomaatista. Vihreät linssit vaativat puolisen tuntia kypsyäkseen, punaiset vain 10-15 minuuttia.

Paksun keiton ystävä laittaa keittoon suuremman määrän linssejä, ohuemman keiton ystävä vähemmän. Jos haluat saada keiton valmiiksi tosi nopeasti, korvaa kasvikset kahdella pussilla pakastekeittojuureksia ja 200 grammalla perunasipuliseosta. Kypsymisaika pakastekasviksilla on noin kymmenen minuuttia.Itämaisentuulahduksen tuo nuudelikeitto. Voit käyttää siihen myös annosnuudeleita mausteineen. Jätä silloin keiton muut mausteet pois. Ole varovainen joidenkin nuudelien mausteiden kanssa. Lisää niitä vähitellen, sillä jotkut niistä ovat hyvinkin tulisia.Suklaamuffinitovat ihanan pehmeitä ja vähän sitkeitä, ihan kuin aitojen pitääkin. Jos valmistat ne muffinipellillä, saat kookkaita mutta vähemmän. Jos kaipaat kunnon herkuttelua, tarjoa lisänä pehmeää vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa.Tuhti tomaatti-linssikeitto 4 dl vettä 1 laakerinlehti 50 g:n pala juuriselleriä 150 g lanttua 1-2 porkkanaa 100 g purjoa 150 g palsternakkaa 2 perunaa 500 g paseerattua tomaattia tai 1 tlk (400 g) tomaatti - murskaa 1 rkl tomaattipyrettä 1 tl paprikajauhetta ¼ tl mustapippurirouhetta 1 tl suolaa 1-2 dl kuivattuja vihreitä tai punaisia linssejä1. Kuori ja kuutioi juurekset. Suikaloi purjo. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja laita sinne laakerinlehti, kasvikset, paseerattu tomaatti sekä -pyre. Mausta.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat