Merisiili rantautui Papá Giovanniin - Ruoka | HS.fi
Ruoka|RAVINTOLAT

Merisiili rantautui Papá Giovanniin

Tilaajille
Julkaistu: 1.3.2001 2:00

Papá Giovannilla menee lujaa. Sen henkilökunta ja ruoka kahmivat parhaat pisteet City-lehden ravintolaäänestyksessä.

Keittiön erikoisherkku on merisiilispagetti, jonka keittiömestari Sampsa Lino höystää taskurapukastikkeella. Pieni, pallomaisen litteä merisiili sisältää mätiä, joka kaavitaan talteen piikkikuoren sisuksista. Se lisätään taskuravun lihalla sekä hummerifondilla täydennettyyn kastikepohjaan. Parmesaanijuusto on unohdettava tällä kertaa. Täyteläisen pastan arvoinen äyriäisviini on Friuli-Venezian alueelta tuleva Pinot Grigio Livio fellunga 1997 (215 mk / pullo ja 34 mk / lasillinen). Merisiili on kolme kertaa osteria arvokkaampi raaka-aine, jonka paras pyyntiaika on juuri nyt käsillä. Papá Giovanni tuo tiettävästi ensimmäisen kerran piikikkään otuksen ravintolamyyntiin. Merisiilipastaa (82 mk) saa jo nyt tilaamalla. Listalle se tulee viikolla 13 alkavien Apulian-viikkojen aikana ja pysyy sillä pääsiäiseen saakka. Tällä viikolla vieraileva italialaisen keittiömestari Luca Fasoli ja talon oma keittiömestari Matti Eskelinen keskittyvät 28. 2.-3. 3. Veronan ja Veneton keittiön herkkuihin. Niiden kera voi nauttia Veronassa sijaitsevan kuuluisan Pasquan viinitalon tuotteita. HS Ristorante Papá Giovanni, World Trade Center-Plaza, 2. kerros, Keskuskatu 7, 00100 Helsinki, p. (09) 6226010. Avoinna ma-to klo 11-01, pe 11-02, la 12-02 ja su 15-23.

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?