Kukkakaalin ja pastan liitto on halpa mutta herkullinen - Ruoka | HS.fi

Kukkakaalin ja pastan liitto on halpa mutta herkullinen

9.8.2001 3:00

Kukkakaalia on juuri nyt toripöydät notkollaan. Pastan kera kukkakaalista syntyy herkullisia aterioita, jotka sopivat vaikka opiskelijakukkarolle.

Hyvä keittotaito on taiteen lisäksi myös matematiikkaa, mutta seuraaviin sisilialaisiin ohjeisiin sopii käyttää neuvottua enemmän kukkakaalia. Arabialaisvaikutteisten rusinoiden runsaampikin määrä saattaa alkaa miellyttää.Savocalainen uunipasta 350 g penne- tai perhospastaa 800 g kukkakaalia vettä suolaa oliiviöljyä 2-3 valkosipulin kynttä 250 g ricotta-tuorejuustoa, muuta maustamatonta tuore- juustoa tai tehosekoittimessa hienonnettua raejuustoa mustapippuria myllystä 2-3 kananmunaa 1½ dl parmesaaniraastetta1. Irrota kukkakaalin nuput, paloittele kanta ja rapeat lehdet. Pane kaali kypsymään kiehuvaan suolattuun veteen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat