Hauduttaminen tekee sipulista lempeän - Ruoka | HS.fi

Hauduttaminen tekee sipulista lempeän

24.1.2002 2:00

Sipuli ei ole pelkkä mauste, siitä syntyy maukkaita keittoja, paistoksia ja lisäkkeitä. Keltasipulin lempeä, hiukan makea maku tulee esille pitkän hauduttamisen jälkeen. Siksi sipulikeittoa kannattaa hauduttaa pitkään.

Kun kuullotat pilkottua sipulia, aloita kuullotus kuumalla pannulla ja vähennä pian lämpöä ettei sipuli pala kitkeräksi. Eksoottisesti maustetut kuullotetut sipulirenkaat sopivat erilaisten lihojen lisäkkeeksi. Voit myös sekoittaa pieniksi paloitellut, ruskistetut lihat sipulin joukkoon ja hauduttaa pataruuan tapaan. Jos sipulia on paljon, ei nestettä tarvita miedolla lämmöllä hauduttamiseen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat