helposti - Ruoka | HS.fi

helposti

28.2.2002 2:00

Vietnamilaisessa ruuassa on samoja piirteitä kuin thairuuassa mutta hienoisin ranskalaisin painotuksin.

Kalakastike, nuoc mam , on Vietnamissakin keskeinen ruokien maustaja, joskin se on maultaan hiukan makeampaa kuin vastaava thaimaalainen. Kalakastikkeen tuoksu saattaa oudoksuttaa ensimmäisellä kerralla, mutta se korostaa mukavasti ruokien makua. Muna- tai riisinuudelit kypsyvät lisäkkeeksi parissa minuutissa.Vietnamilainen kala 500 g fileoitua valkolihaista kalaa 4 rkl kalakastiketta ½ tl sokeria mustapippuria 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä 2 tl kurkumaa 2 rkl öljyä 4 vihersipulia 1-2 tomaattia pari kourallista basilikaa 3 rkl rouhittuja maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä1. Leikkaa kalafileet parin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja siirrä kulhoon. Sekoita joukkoon kalakastike, sokeri, mustapippuri, raastettu inkivääri ja kurkuma. Anna maustua hetki.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat