Rouva Runebergin reseptit kirjaksi - Ruoka | HS.fi

Rouva Runebergin reseptit kirjaksi

5.2.2004 2:00

Asteniuksen leipomon valmistamat sylinterinmuotoiset tortut olivat Johan Ludvig Runebergin suosikkileivonnaisia. Myös hänen puolisonsa Fredrika valmisti leivoksia, mutta murotaikinasta ja kovin monimutkaisella tavalla.

"Pyöreillä pohjattomilla läkkipeltimuoteilla otetaan taikinaa ja paistetaan muoteissa pellillä, ei kovin kuumassa, kunnes ne ovat vaalean ruskeita, minkä jälkeen muotti painetaan taikinaan ja otetaan palasia siten että raaka kiekko jää alle ja paistettu päälle. Sen jälkeen paistetulle osalle pannaan raa'asta taikinasta rengas ja kaksoisristi päälle ja vähän hilloa väliin ja kaikki muotin sisään. Voidellaan munankeltuaisella ja pannaan uudelleen uuniin", rouva on kirjoittanut reseptikirjaansa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat