Michellen ja Königin kevääseen kuuluu tonneittain parsaa - Ruoka | HS.fi

Michellen ja Königin kevääseen kuuluu tonneittain parsaa

6.5.2004 3:00

Kuorimaveitsi on tähän aikaan vuodesta ahkerassa käytössä helsinkiläisissä Michellessä ja Königissä (Mikonkatu 4). Ravintoloiden yhteiskeittiössä parsaa kuoritaan kesäkuun puoleenväliin kestävän sesongin aikana noin 4000 kiloa.

"Käsipelillä tulee paras jälki", sanoo keittiömestari Mika Mertens. "Pidämme huolta, ettei annoksista löydy pienintäkään kuoren palaa. Jos niin käy, syyllinen etsitään ja asiasta puhutaan monta viikkoa." Mertensillä on takanaan vakuuttava parsaura. Hän sai ensimmäisen kosketuksensa valkoiseen parsaan, "keskieurooppalaisten uuteen perunaan", 1980-luvulla ravintola Omenapuussa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat