Lastuja kirjoissa ja leivoksen päällä - Ruoka | HS.fi

Lastuja kirjoissa ja leivoksen päällä

Juhani Aho sai 150-vuotissyntymäpäivänsä kunniaksi nimikkoleivoksen, jossa on lakkoja.

8.9.2011 3:00

Iisalmi. Innokkaana kalamiehenä ja luonnonystävänä tunnettu kirjailija Juhani Aho (1861-1921) arvosti hyvää ruokaa.

"Ahon silmää miellyttivät kauniit naiset ja herkät maisemat, mutta hän piti myös suun nautinnoista. Hän puhuu kirjoissaan muuripadassa paistetuista ohraletuista, keltaisesta paksusta piimästä, rusinasopasta ja hienoista leivoksista", kertoo Ahon sukua ja tuotantoa tunteva iisalmelainen Jouko Pennanen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat