Vanhan ruokaöljyn hävittäminen on helppo homma – viemäriin sitä ei saa kaataa - Ruoka | HS.fi
Ruoka

”Viemäri on öljylle erittäin huono paikka” – asiantuntijat kertovat, miten hyödynnät ja hävität ruokaöljyn

Samalla öljyllä voi paistaa munkit jopa viisi kertaa ennen kuin se pitää hävittää. Fetapurkin öljy kannattaa käyttää ruuanlaittoon.

Munkinpaistoöljyn voi hyvin käyttää muutamaankin otteeseen, kun sen siivilöi välissä ja säilyttää kylmässä.

Julkaistu: 21.11.2016 14:02

Jääkaapissa pyörii helposti purkkeja täynnä öljyä – esimerkiksi aurinkokuivatut tomaatit, artisokat ja fetajuustokuutiot on usein säilötty öljyyn. Kun purkin sisältö on muuten syöty, mitä öljylle pitää tehdä?

”Niiden öljy kannattaa ehdottomasti käyttää ruuanlaittoon”, sanoo erityisasiantuntija Asta Asunmaa Maa- ja kotitalousnaisista.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat