Taas on runebergintorttujen aika – katso tästä lukijoiden suosikkiohje

Runoilija piti sylinterinmuotoisista tortuista niin kovasti, että niitä alettiin porvoolaisleipomossa kutsumaan runebergintortuiksi.

Runebergintortut viimeistellään vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.

31.1.2017 13:49

Porvoolaisen Asteniuksen leipomon valmistamat sylinterinmuotoiset tortut olivat runoilija Johan Ludvig Runebergin suosikkileivonnaisia. Koska Runeberg piti kovasti tortuista, niitä alettiin kutsua leipomossa runebergintortuiksi.

Monet Helsingin Sanomien lukijat jakavat Runebergin mieltymyksen, sillä runebergintorttureseptiä kysellään ruokatoimituksesta ja haetaan netistä aina näin alkutalvella runsaasti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat