Mikä ruokaöljy on hyväksi sekä terveydelle että ympäristölle? Näitä asiantuntijat suosittelevat - Ruoka | HS.fi

Mikä ruokaöljy on hyväksi sekä terveydelle että ympäristölle? Näitä asiantuntijat suosittelevat

Ruokaöljyjen ympäristövaikutuksia voi arvioida ilmastoasioiden lisäksi esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden, torjunta-aineiden käytön, rehevöitymisen tai vedenkulutuksen kannalta.

Ruokaöljyn valinnassa voi kiinnittää huomiota sekä terveellisyyteen että ympäristövaikutuksiin.­

20.2.2017 13:38

Moni miettii ruokaöljyn valinnassa maun lisäksi jo terveellisyyttä, mutta millaista öljyä pitäisi käyttää, jos haluaa valita sekä terveellisen että ympäristön kannalta kestävän vaihtoehdon?

Aloitetaan terveyspuolesta.

Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen kehottaa suosimaan rypsiöljyä, koska sen rasvahappokoostumus on hyvä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat