Mikä ruokaöljy on hyväksi sekä terveydelle että ympäristölle? Näitä asiantuntijat suosittelevat - Ruoka | HS.fi
Ruoka

Mikä ruokaöljy on hyväksi sekä terveydelle että ympäristölle? Näitä asiantuntijat suosittelevat

Ruokaöljyjen ympäristövaikutuksia voi arvioida ilmastoasioiden lisäksi esimerkiksi luonnon monimuotoisuuden, torjunta-aineiden käytön, rehevöitymisen tai vedenkulutuksen kannalta.

Ruokaöljyn valinnassa voi kiinnittää huomiota sekä terveellisyyteen että ympäristövaikutuksiin. Kuva: Rio Gandara

Julkaistu: 20.2.2017 13:38

Moni miettii ruokaöljyn valinnassa maun lisäksi jo terveellisyyttä, mutta millaista öljyä pitäisi käyttää, jos haluaa valita sekä terveellisen että ympäristön kannalta kestävän vaihtoehdon?

Aloitetaan terveyspuolesta.

Laillistettu ravitsemusterapeutti Leena Putkonen kehottaa suosimaan rypsiöljyä, koska sen rasvahappokoostumus on hyvä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Kasviöljy
Rypsiöljy

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat