Asiantuntija: Kupillinen mustikkaa päivässä voi parantaa muistia ja oppimista, sokerit taas ovat erityisen haitallisia aivoille - Ruoka | HS.fi

Asiantuntija: Kupillinen mustikkaa päivässä voi parantaa muistia ja oppimista, sokerit taas ovat erityisen haitallisia aivoille

Violetit kasvikset ja hedelmät auttavat aivojen toimintaa. ”Jos ruokavalio on pielessä, ei kupillinen mustikkaa pelasta sitä”, muistuttaa ravitsemusterapeutti.

Mustikat ovat tutkitusti superruokaa myös aivoille.­

13.3.2017 10:53

”Jos haluat pitää aivosi kunnossa, syö monipuolisesti luonnollisessa muodossa olevia ruoka-aineita”, neuvoo laillistettu ravitsemusterapeutti Marja Ruuti. Siis ruoka-aineita, joita on käsitelty teollisesti mahdollisimman vähän.

Ruuti on työssään perehtynyt muun muassa ravitsemuksen ja aivojen välisiin yhteyksiin. Hän on myös yksi vuonna 2010 julkaistun Parasta aivoillesi – ohjeita aivojen hyvinvointiin -kirjan kirjoittajista. Hän muistuttaa, että ravinto vaikuttaa kaikkeen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat