Hapatettu ruoka buustaa suoliston bakteerikantaa ja saattaa vaikuttaa jopa mielialaan – Miksi hapattaminen on niin terveellistä? - Ruoka | HS.fi
Ruoka

Hapatettu ruoka buustaa suoliston bakteerikantaa ja saattaa vaikuttaa jopa mielialaan – Miksi hapattaminen on niin terveellistä?

Fermentoidusta eli hapatetusta ruoasta voi olla hyötyä esimerkiksi suoliston bakteerikannalle, jota nykyaikaisen ruokateollisuuden steriiliys on köyhdyttänyt, kertoo professori Seppo Salminen.

Luonnollisen ruoan trendi on lisännyt monien kiinnostusta fermentoituihin ruokiin, kuten hapankaaliin.

Julkaistu: 7.8.2017 14:10, Päivitetty 8.8.2017 16:45

Ravintoloiden listoilla, ruokablogeissa ja kauppojenkin hyllyillä voi törmätä jo yhä laajempaan fermentoitujen ruokien kirjoon. Ruokaintoilijat ovat viime vuosina löytäneet esimerkiksi maitojuoma kefiirin, korealaisen kimchi-hapankaalin ja kombutsa-volgansieniteen.

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?