Suomiruokaa kelpaa tarjota rinta rottingilla – näin Henri Alén valmistaa veriletut, helmipuuron ja lanttukukon - Ruoka | HS.fi

Suomiruokaa kelpaa tarjota rinta rottingilla – näin Henri Alén valmistaa veriletut, helmipuuron ja lanttukukon

Keittiömestari Henri Alén kunnioittaa 100 vuotta täyttävää Suomea viimeisessä Helsingin Sanomien ruokajutussaan.

17.8.2017 2:00 | Päivitetty 18.8.2017 16:07

Suomalainen ruokakulttuuri on täynnä kekseliäitä ruuanvalmistustapoja ja lähes unohdettuja klassikkoherkkuja.

Veriletut maistuvat lähes kaikille lapsista vanhuksiin. Veri on ravinteikasta ja hinnaltaan huokeaa. Lisäksi se on helppo valmistaa ruuaksi. Hapan puolukka ja täyteläinen valkokastike ovat nappiosumia veriruokien seuraksi. Etenkin kun valkokastikkeessa on lipstikkaa, jonka voimakas maku pariutuu hienosti veren aromin kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat