Suomalaiset innostuivat syömään kukkakaalia, kun sato uhkasi mädäntyä pelloille – tässä 10 parasta reseptiä kukkakaalitalkoisiin

Monipuolinen kukkakaali inspiroi kokkaajia jo ennen kukkakaalitalkoiden alkamistakin.

Kukkakaali kelpaa niin soppaan, pizzaan kuin salaattiinkin.

Kuluvan viikon aikana suomalaiset ovat hurahtaneet kukkakaaleihin. Helsingin Sanomat kirjoitti viime perjantaina, että kukkakaalista on Suomessa ylitarjontaa, joten osa kaaleista on jopa jätetty peltoon mätänemään.

Tilanne sai ruokaihmiset hereille. Sesonkikasvisten käyttöä edistävä Satokausikalenteri ja Liemessä-ruokablogia pitävä Jenni Häyrinen kannustivat suomalaisia kokkaamaan kukkakaalia talkoohengessä. Häyrinen muun muassa kokosi blogiinsa joukon omia ja bloggarikollegoidensa kukkakaalireseptejä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat