Eviran laaja tutkimus paljastaa ensi kerran: Näitä lisäaineita osa suomalaisista saattaa saada liikaa – etenkin jotkut lapsista voivat olla riskiryhmässä - Ruoka | HS.fi

Eviran laaja tutkimus paljastaa ensi kerran: Näitä lisäaineita osa suomalaisista saattaa saada liikaa – etenkin jotkut lapsista voivat olla riskiryhmässä

Evira julkaisi ainutlaatuisen tutkimuksen, jossa arvioidaan suomalaisten lisäaineiden saantia. Kävimme tutkimuksen läpi ja poimimme sieltä olennaiset lisäaineet ja niiden E-koodit.

Lisäaineiden liikasaantiriski voi koskea etenkin heitä, jotka syövät hyvin paljon karkkia tai joitain muita prosessoituja elintarvikkeita.

25.1.2018 12:00

Lisäaineiden saanti ja niiden turvallisuus puhuttaa monia.

Nyt elintarvike­turvallisuusvirasto Evira on tehnyt ainutlaatuisen tutkimuksen, jossa arvioidaan suomalaisten lisäaineiden saantia:

Eviran uudessa tutkimuksessa selvitettiin ensi kertaa laajasti, voivatko suomalaiset saada liikaa lisäaineita suosituksiin nähden. Arviosta selvisi, että osalla suomalaisista tiettyjen säilöntäaineiden, väriaineiden, makeutusaineiden, fosfaatin ja glutamaattien saanti voi ylittää suurimman hyväksyttävän päiväsaannin määrän.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat