Siva Parlar, 26, kehitti pizzeriassaan vegaanisen kebabin, joka palkittiin Vegemessuilla parhaana uutuus­tuotteena: ”Olen arkipäivät toimitusjohtaja ja viikonloput pizzakuski”

Vaikeinta oli saada vegaanikebabin rakenne sopivaksi, sanoo Siva Parlar hittituotteestaan, joka levisi vuodessa yli sataan kauppaan ja nyt se kiinnostaa ulkomaita myöten.

Siva Parlarin kehittämä Vöner muistuttaa kebabia mutta on täysin kasvikunnan tuote.

11.4.2018 16:53 | Päivitetty 11.4.2018 17:06

On helmikuun viimeinen sunnuntai, ja Vegemessujen yleisö Helsingin Kaapelitehtaalla suorastaan riehaantuu. Osa taputtaa jopa seisten, kun Siva Parlar, 26, käy pokkaamassa parhaan uutuustuotteen Vegeawards-palkinnon.

Palkittu tuote on seitankebab nimeltä Vöner. Sen Parlar kehitteli itse reilu vuosi sitten, ilman elintarvikealan koulutusta. Tosin ravintoloissa hän on työskennellyt teini-ikäisestä asti, ja pyörittää omaa Pizza Express -ravintolaa Helsingin Kruununhaassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat