Rasvainen kala ja camelinaöljy muuttavat veren rasva-arvoja hyvään suuntaan, kertoo suomalaistutkimus - Ruoka | HS.fi

Rasvainen kala ja camelinaöljy muuttavat veren rasva-arvoja hyvään suuntaan, kertoo suomalaistutkimus

Itä-Suomen yliopiston tutkimusryhmä selvitti, miten öljykasvi Camelina Sativan siemenistä puristettu camelinaöljy, rasvainen kala ja vähärasvainen kala vaikuttavat kolesterolia kuljettavien lipoproteiinien kokoon ja koostumukseen.

Camelinaöljy ja rasvainen kala ovat kelpo osa ruokavaliota myös perusterveillä ihmisillä.

18.4.2018 18:15

Rasvaisen kalan ja camelinaöljyn syömisestä voi olla hyötyä ihmisille, joilla on heikentynyt sokeriaineenvaihdunta.

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan rasvainen kala ja camelinaöljy voivat vaikuttaa suotuisasti tällaisten henkilöiden kolesteroliarvoihin ja sitä kautta vähentää heidän riskiään sairastua sydän- ja verisuonitauteihin.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat