Rissóis de camarão -katkarapupasteijat - Ruoka | HS.fi

Rissóis de camarão -katkarapupasteijat

Rissóis de camarão -pasteijoiden sisällä lymyää persiljalla maustettu katkaraputäyte.

Kuva: Elvi Rista

Julkaistu: 10.5.2018 2:00

Taikina:

  • 1¾ dl vettä

  • 75 g voita

  • ¾ tl suolaa

  • 4½ dl vehnäjauhoa

  • 3 kananmunaa

  • öljyä uppopaistamiseen

Täyte:

  • 1 sipuli

  • 2 valkosipulinkynttä

  • 2 rkl voita

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • 1 rkl vehnäjauhoa

  • 1 dl (täys)maitoa

  • 180 g kuorittuja katkaravunpyrstöjä

  • 2 keltuaista

  • ½ tl suolaa

  • ¼ tl mustapippuria

  • ½ ruukkua tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna

Valmista taikina. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää 2 dl jauhoista ja vatkaa voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä hetki.

Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi ja lisää ohuena nauhana taikinan joukkoon samalla vatkaten. Vaivaa taikinaan loput jauhot (2½ dl).

Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Sulata voi pannussa ja lisää öljy. Kuullota sipulia 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kääntele 2 minuuttia.

Lisää vehnäjauho ja kypsennä jauhoja noin 2 minuuttia samalla käännellen.

Kaada maito ohuena nauhana pannuun koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on paksua.

Lisää sulatetut katkaravunpyrstöt ja anna seoksen kuumentua. Sekoita joukkoon keltuaiset, mausta suolalla ja pippurilla.

Nosta pannu pois levyltä ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu lehtipersilja.

Kaulitse taikina jauhojen avulla noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi, ja ota siitä pyöreällä muotilla halkaisijaltaan noin 10 cm:n paloja.

Laita kunkin ympyrän keskelle noin 1 rkl katkaraputäytettä, ja nipistä palat reunoilta tiiviisti puolikuun muotoisiksi pasteijoiksi.

Kuumenna runsaasti uppopaistoöljyä (esimerkiksi rypsi- tai auringonkukkaöljy) paksupohjaisessa kattilassa. Öljy saa olla noin 175-asteista. Muista uppopaiston turvallisuusohjeet: pidä kattilan kansi lähettyvillä, jotta voit tukahduttaa mahdollisen rasvapalon. Älä kytke uppopaistamisen yhteydessä liesituuletinta päälle.

Laske reikäkauhan avulla muutama pasteija kerrallaan kuumaan öljyyn ja paista molemmin puolin 3–4 minuuttia. Poimi pasteijat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa pasteijat lämpiminä.

Vinkki: Voit valmistaa samalla ohjeella vaikkapa juustopasteijoita. Korvaa täyte palalla voimakkaan makuista juustoa.

Resepti: Laura Kaapro

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Äyriäiset
Katkarapu
kananmuna
Lehtipersilja
Maito
sipuli
Valkosipuli
vehnäjauhot
voi
Kasviöljy
Rypsiöljy

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat