Jos valmistat tänä viikonloppuna vain yhden ruuan, kokeile littanaa leipää: piadina kuuluu pikaruokien aatelistoon - Ruoka | HS.fi
Ruoka

Jos valmistat tänä viikonloppuna vain yhden ruuan, kokeile littanaa leipää: piadina kuuluu pikaruokien aatelistoon

Ruokatorstain toimitus suosittelee perjantaisin herkullista ja ajankohtaista kokattavaa viikonlopulle. Vuorossa italialainen littanaleipä piadina.

Laita piadinan väliin mielitäytteitäsi.

Julkaistu: 10.1.2019 2:00, Päivitetty 11.1.2019 11:58

Litteät leivät, leipätaskut ja wrapit ovat kotikeittiön pikaruokien aatelistoa. Leipään voi ketterästi kääräistä täytteet sisään, eikä syömiseen tarvita lautasia tai aterimia.

Italialainen piadina on jauhoista, vedestä ja öljystä valmistuva, paistinpannulla paistuva leipä. Se kohotetaan leivinjauheella, joten se syntyy todella helposti. Viitseliäs kaulii taikinan ohuenohueksi, muhkeamman leivän ystävä jättää piadinan hieman pulleammaksi.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?