B3-vitamiini on nyt kuuma tutkimus­aihe: Se saattaa auttaa torjumaan merkittäviä kansantauteja - Ruoka | HS.fi
Ruoka

B3-vitamiini on nyt kuuma tutkimus­aihe: Se saattaa auttaa torjumaan merkittäviä kansantauteja

Vaikka tulokset B3-vitamiinista ovat lupaavia, suomalaisia ei voi vielä kehottaa ostamaan vitamiiniravintolisää.

Tilaajille

Eläintuotteet, kuten liha ja kala, sekä täysjyväviljat ovat suomalaisten tärkeimpiä B3:n lähteitä.

Julkaistu: 14.2.2019 2:00, Päivitetty 14.2.2019 6:28

Viime vuosina tutkijat ovat tehneet kiinnostavan havainnon: ruuasta yleisesti saatava B3-vitamiini saattaa auttaa torjumaan merkittäviä kansantauteja. Hiirikokeissa on saatu viitteitä siitä, että vitamiini saattaa auttaa sellaisten sairauksien kuin metabolisen oireyhtymän, rasvamaksan ja sydänsairauksien hoidossa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?