Moni vatsavaivainen turvautuu suosittuun kuitulisään, mutta sillä on myös haittapuolensa - Ruoka | HS.fi

Moni vatsavaivainen turvautuu suosittuun kuitulisään, mutta sillä on myös haittapuolensa

Kuitupitoisella jauheella väitetään olevan monia terveysvaikutuksia. Osa väitteistä saattaa pitää paikkansa, mutta psylliumista ei silti kannata innostua liikaa.

Psylliumia käytetään gluteenittomassa leivonnassa tuomaan taikinalle sitkoa, mutta se toimii myös kuitulisänä.­

5.3.2019 12:35

Viimeisten kymmenen vuoden aikana hyvinvointiblogeissa on vilahdellut yhä useammin ainesosa, jolla on erikoinen nimi: psyllium. Psyllium eli jauhettu jänönratamon siemen on ollut jo pitkään tuttu tuote keliaakikoille, sillä sitä käytetään gluteenittomassa leivonnassa tuomaan taikinalle sitkoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat