Trendikäs kombucha-juoma syntyy kotikeittiössä – tässä vinkit onnistuneeseen lopputulokseen

Kombuchankeittäjän ei kannata hötkyillä, sillä juoman valmistamisessa kuluu ainakin viikko.

Kun ensimmäinen kombucha-erä valmistuu, voit samalla panna uuden satsin tekeytymään.

9.5.2019 18:00

Itse valmistettuun, probiootteja pursuavaan kombuchaan eli fermentoituun teejuomaan on niin moni hurahtanut, että olihan minunkin pakko kokeilla sen valmistusta.

Ja onnistuuhan juoma, kun muistaa pari juttua. Hoppuilla ei kannata. Juoman käyttämiseen tarkoitettu scoby ei pidä kuumasta eikä kylmästä, joten ole tarkkana, että laitat sen huoneenlämpöiseksi jäähtyneen teen joukkoon. Liian kuumassa (yli 32 asteessa) scoby kuolee, eikä juoma ala käymään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat