Grillatessa voi syntyä syöpää aiheuttavia yhdisteitä, mutta isomman riskin muodostaa vilja - Ruoka | HS.fi

Grillatessa voi syntyä syöpää aiheuttavia yhdisteitä, mutta isomman riskin muodostaa vilja

Terveystietoiset saattavat pelätä grilliruuan PAH-yhdisteitä, joista osa aiheuttaa syöpää. Mutta onko uhka todellinen?

Kesällä sopii grillata varsin huoletta, kunhan ruokaa ei käristä mustaksi asti.­

24.6.2019 10:26

Suomessa grillataan ympäri vuoden, mutta ylivoimaisesti suosituinta grillausaikaa on alkukesä. Grillatessa ruokaan voi muodostua syöpävaarallisia PAH-yhdisteitä. Selvitimme, ovatko PAH-yhdisteet todellinen uhka grillaajalle.

Aiheuttaako grillaaminen syöpää?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Uusimmat reseptit