
Savustettujen särkien ruodot sulavat syötävän pehmeiksi purkissa valmistustavan ansiosta. Lempeän makuisen savusärkitahnan makua terävöittää piparjuurituorejuusto. Jos haluat enemmän tujakkuutta, raasta valmiin leivän päälle vielä tuoretta piparjuurta.
Tahnasta voi tehdä myös rennon jaettavan dipin – lusikoi tahna kulhoon ja pistele päälle dippailulusikoiksi siemennäkkäriä tai ruisnachoja.

Klassisesta sillikaviaarista tutut maut pyöräytetään sitruunaliemessä pikaisesti marinoidun siikafileen sekaan. Piimästä ja majoneesista sekoitettu kastike mehevöittää ja antaa makuun sopivasti hapokkuutta.
Siikakaviaarin voi valmistaa hyvin edellisenä päivänä ennen tarjoilua, jolloin maut tukevoituvat. Valuta piimäkastiketta päälle kuitenkin vasta viime hetkellä.

Dijoninsinapilla ryyditetyt silakat maistuvat sopivasti tutulta, mutta perinteisiä sinappisilakoita ärhäkämmältä. Silakat kypsennetään etikkaliemessä, jossa mausteena on katajanmarjoja. Dijoninsinappi, pihkaisen makuiset katajanmarjat ja hienostunut rakuuna muodostavat lyömättömän makutrion. Valmista silakat paria päivää ennen tarjoilua, niin ne ehtivät kunnolla maustua.


Hienostuneen makuinen tyrnillä graavattu lohipastrami maistuu alkuruoaksi sellaisenaan keitinperunoiden tai saaristolaisleivän kanssa. Sinapin- ja seesaminsiemenillä kuorrutettu, hyvässä suolassa graavattu lohi paistetaan pikaisesti pannulla, jolloin siementen aromit tulevat voimakkaammin esille. Halutessasi voit jättää kuorrutuksen tekemättä - tyrnillä ja rosmariinilla graavattu lohi maistuu sellaisenaan mahtavalta.

- Ruoka Seuraa
- Joulu Seuraa
- Kala- ja äyriäisruuat Seuraa
- Reseptit Seuraa
Kommentit