Maksan maine meni 1980-luvulla yhdessä yössä, ja moni karttaa sitä yhä – asiantuntija kertoo, mitkä huolet ovat turhia ja mihin on aihetta - Ruoka | HS.fi

Maksan maine meni 1980-luvulla yhdessä yössä, ja moni karttaa sitä yhä – asiantuntija kertoo, mitkä huolet ovat turhia ja mihin on aihetta

Ravintopitoisuudestaan huolimatta suomalaisia ei yleensä liiemmin kannusteta syömään maksaa. Miksi?

Maksassa on valtavasti A-vitamiinia. Eniten sitä on naudan-, sian- ja poronmaksassa, kun taas broilerinmaksassa hieman vähemmän.­

18.12.2019 11:37

Sisäelimet kuuluvat ruokavalioon vain kuudella prosentilla naisista ja seitsemällä prosentilla miehistä. FinRavinto 2017 -tutkimuksen mukaan suomalainen syö keskimäärin nelisen grammaa sisäelinruokia vuorokaudessa.

Suosituimpia sisäelinruokien raaka-aineita ovat maksa ja veri. Kuitenkin aniharva valmistaa sisäelimiä itse. Suurin osa syödään valmistuotteina.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat