Kokki paljastaa, miten ravintolatason kala paistetaan kotona – Näin toimii kylmän pannun metodi

Kotikeittiössä lohen nahka tarraa kiinni pannun pohjaan ja filee hajoaa käännettäessä. Ravintolassa kalafileen nahka on ehjä ja rapea, ja kala on täydellisen kypsää. Miten ammattikokki sen tekee?

Kylmän pannun lohi paistetaan vain nahkapuolelta. Lihan vaaleneminen kertoo, että kala on pian valmista.

4.2.2020 11:26 | Päivitetty 4.2.2020 20:26

Useimmat keittokirjat ja reseptit ohjeistavat paistamaan kalan esilämmitetyssä pannussa ja kuumassa rasvassa.

Ammattikokki Jouni Toivasen mielestä parempi lopputulos tulee, kun fileepalan laittaa kylmään pannuun nahkapuoli alaspäin ja antaa kalan kypsyä hiljalleen lämpenevässä pannussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat