Talvilomaviikolla herkutellaan makealla: sakea kinuskikastike kruunaa tutut leivonnaiset - Ruoka | HS.fi
Ruoka

Talvilomaviikolla herkutellaan makealla: sakea kinuskikastike kruunaa tutut leivonnaiset

Kokeile banaanista keikaustorttua, levitä kerros karamellia suklaapiiraaseen tai virkistä tuttu kääretorttu kinuskilla.

S’mores-piiras on saanut ideansa amerikkalaisesta nuotiolla paistettavasta keksiherkusta. Kuva: Elvi Rista

Julkaistu: 13.2. 2:00, Päivitetty 13.2. 13:29

S’mores on amerikkalainen nuotiolla paistettava herkku, jossa kahden keksin väliin grillataan vaahtokarkki ja mukaan laitetaan vielä suklaatakin.

S’mores-piiras lainaa ideansa tuolta pikkuherkulta: siinä on digestivekeksipohja, välissä suklaa-kinuskitäyte ja päällä vaahtokarkkikoristus.

 

Kinuski sopii myös banaanin makuun. Jos pidät klassisesta tarte tatinista eli omenakeikaustortusta, kokeile sen makeaa sukulaista eli kinuskista banaanikeikauspiirasta.

Kinuski sopii banaanin makuun erinomaisesti. Kuva: Elvi Rista

Muistatko vielä unelmatortun? Entisaikojen suosikkikääretorttu päivittyy nykyaikaan suolakinuskitäytteellä ja suklaisella päällyksellä.

Unelmatortun uudenlainen versio on rikastettu kinuskilla. Kuva: Elvi Rista

S’mores-piiras

Kinuskinen banaanikeikaustorttu

Kinuskinen unelmatorttu

Seuraa uutisia tästä aiheesta