Ruoka

Farang avautuu uusissa tiloissa – listalla pysyy karamellipossu, jonka suosio hakee vertaistaan Suomen ravintolahistoriassa

Täysin remontoituihin tiloihin muuttaneessa Farangissa on aiempaan verrattuna lähes kaksinkertaisesti asiakaspaikkoja.

Moderniin kaakkoisaasialaiseen ruokaan erikoistunut Farang on avannut uudessa osoitteessa.

Kymmenen vuotta Helsingin taidehallin yhteydessä toiminut ravintola sijaitsee nyt Kampissa, noin 150 metrin päässä aiemmasta osoitteesta. Ystävänpäivänä 14.2. virallisesti avautuvan ravintolan uusi osoite on Arkadiankatu 6.

Mutta miksi Matti Wikbergin ja Tomi Björckin ohjastaman ravintolayhtiön ensimmäinen ravintola lähti Taidehallista?

”Seinät tulivat vastaan, ja vuokrasopimus tuli täyteen”, Wikberg sanoo.

Täysin remontoituihin tiloihin muuttaneessa Farangissa on aiempaan verrattuna lähes kaksinkertaisesti asiakaspaikkoja. Sisustuksen tyyli on koruton: betoniset lattiat ja mustat kalusteet.

Muutaman kuukauden kestäneen tauon aikana ravintoloitsijoilta on tiedusteltu erityisesti yhtä asiaa. Saadaanko uudessa Farangissa ravintolan tunnusannokseksi noussutta karamellipossua?

”Karamellipossu säilyy”, Wikberg lupaa.


Kun Farang avattiin elokuussa 2009, sana sen makeasta possuannoksesta lähti kiirimään nopeasti.

”Se on syntinen kombo rasvaa, sokeria ja suolaa”, Wikberg on kuvaillut annosta. Reseptin hän toi Björckin kanssa Australiasta. Kaverukset olivat työskennelleet Sydneyssä Longrain-ravintolassa ja ihastuneet sen nykyaikaiseen näkemykseen thaikeittiöstä.

Karamellipossun ansioluettelo on vaikuttava: se on ollut Farangin suosituin annos vuodesta toiseen, se äänestettiin ravintolatapahtuma Taste of Helsingissä parhaaksi ruuaksi ja tiettävästi se teki joitakin vuosia sitten myyntiennätyksen Flow-festivaaleilla. Karamellipossun resepti löytyy lukuisista keittokirjoista, ja se on saanut lukuisia jäljittelijöitä. Siitä tehtiin myös valmisruokaversio.

Kymmenen vuotta on kuitenkin pitkä aika lautasella. Vegaanisuus nousee, lihan suosio laskee ja sokeria välttelee yhä useampi. Nähtäväksi jää, vetääkö sokeriliemeen upotettu friteerattu possunliha Farangin edelleen täyteen asiakkaita.

Kommentit

Kommentit

    Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

    Näytä lisää
    Luetuimmat
    • Juuri nyt
    • Päivä
    • Viikko
    1. 1

      Suomalaismiljonääri Peter Nygårdia vastaan joukoittain syytöksiä tyttöjen ja naisten raiskauksista, uhrien asianajaja HS:lle: Vanhin syytös vuodelta 1977 – Nygårdin mukaan häntä yritetään mustamaalata

    2. 2

      Lähes joka toinen kiinalainen on nyt karanteenissa: HS:n kuvakooste näyttää aavekaupungeiksi muuttuneet metropolit

      Tilaajille
    3. 3

      Katajanokan alta paljastui erikoinen rakennelma: Vedessä on piilossa sata metriä holvi­kaarta, joka on kuin suoraan keski­ajalta

    4. 4

      Millaista on päiväkodissa, jossa aikuisilla on aikaa ja lapset ovat ”keskivertoa ihanampia”? HS vietti päivän Majavien seurassa Lauttasaaressa

      Tilaajille
    5. 5

      Ihmiset ahdistuvat turhista asioista, sanoo professori Jyrki Korkeila – Asiantuntija kertoo, mitä on ”lillukanvarsiahdistus”

      Tilaajille
    6. Näytä lisää
    1. 1

      Katajanokan alta paljastui erikoinen rakennelma: Vedessä on piilossa sata metriä holvi­kaarta, joka on kuin suoraan keski­ajalta

    2. 2

      Millaista on päiväkodissa, jossa aikuisilla on aikaa ja lapset ovat ”keskivertoa ihanampia”? HS vietti päivän Majavien seurassa Lauttasaaressa

      Tilaajille
    3. 3

      Ihmiset ahdistuvat turhista asioista, sanoo professori Jyrki Korkeila – Asiantuntija kertoo, mitä on ”lillukanvarsiahdistus”

      Tilaajille
    4. 4

      Saksan joukko­ampumisia tutkitaan ääri­oikeistolaisena terrorismina – tämä tapahtumien kulusta, epäillystä ja teon motiivista tiedetään nyt

    5. 5

      Vantaalla on parkkipaikka, jonne juuri kukaan ei uskalla jättää autoaan

    6. Näytä lisää
    1. 1

      Lumeen hukkuva Lappi pidättää hengitystään – Mitä lähiviikkoina tapahtuu?

      Tilaajille
    2. 2

      HS vietti vuorokauden Helsingin maineikkaimmalla huolto­asemalla, ja kello 1.06 pöytään nukahti työntekijöille tuttu mies

      Tilaajille
    3. 3

      ”Nyt multa meni pata jumiin” – HS:n haltuunsa saamat ääni­viestit paljastavat, kuinka luistelu­valmentaja Mirjami Penttinen raivoaa nuorille luistelijoille

      Tilaajille
    4. 4

      Neljä vuotta sitten Peter Vesterbacka sai illallisilla idean, joka ei koskaan toteudu – HS:n erikoisartikkeli kertoo kaiken Tallinnan-tunnelista

      Tilaajille
    5. 5

      Kuinka paljon pidemmälle kansanedustajat voivat väkivallan ihannoinnissa vielä mennä?

    6. Näytä lisää