Helpot ”vegaanimätöt” sopivat rennoksi talvilomaruoaksi: Näin teet syntisen hyvät kasvisherkut - Ruoka | HS.fi
Ruoka

Helpot ”vegaanimätöt” sopivat rennoksi talvilomaruoaksi: Näin teet syntisen hyvät kasvisherkut

Syntisen hyvät vegeherkut käyvät vaikka illanistujaisten tarjottaviksi.

Hodareissa on Kaakkois-Aasian makuja. Kuva: Elina Himanen

Julkaistu: 20.2. 2:00, Päivitetty 20.2. 9:07

Vegaaniruokaa, jossa on makua, mutta myös runsaasti energiaa. Sellaisia ovat nämä Sipsikaljavegaanit-ryhmän idean mukaisesti valmistetut ruoat. Vegaaniruokakaan ei ole aina sitä kaikkein terveellisintä – eikä tarvitsekaan olla.

Nämä herkulliset ja täyttävät ”mättöruoat” valmistuvat kotikeittiössä helposti. Kokeile vaikka hodareita: makumaailman voi viedä välillä Kaakkois-Aasiaan. Pikkelöidyt kasvikset ja korianteri elävöittävät nämä vegehodarit astetta paremmiksi.

Sloppy joe sisältää jauhelihan sijasta nyhtökauraa. Kuva: Elina Himanen

Sloppy joe on amerikkalainen sämpylä, joka perinteisesti täytetään jauhelihakastikkeella. Vegaaniversio valmistuu näppärästi nyhtökaurasta.

Perunat kuorrutetaan seitankebabilla ja avokadokastikkeella. Kuva: Elina Himanen

Amsterdamin Vegan Junk Food Bar on tutustuttanut minut runsailla lisukkeilla höystettyjen ranskalaisten eli loaded friesien maailmaan. Versioni mättöranskalaisista valmistuu kuitenkin uunissa. Mausteeksi laitan tryffeliöljyä. Näiden perunoiden päälle kasataan tuhtia seitankebabia ja kaurakermapohjaista avokadokastiketta.

Parsakaaliwingseissä on mahtavasti makua. Kuva: Elina Himanen

Vegaanisia siipiä voi valmistaa myös kukkakaalista, mutta parsakaalista saa vieläkin maukkaammat. Juuri sopivan tuliset parsakaaliwingsit tarjoillaan raikkaan ruohosipulikastikkeen kanssa. Näitä on vaikea vastustaa!

Seuraa uutisia tästä aiheesta