Moni haluaa nyt juoda luomuviinejä, mutta maistuvatko ne paremmalta? HS testasi biodynaamisesti tuotettujen punaviinien helmet - Ruoka | HS.fi
Ruoka

Moni haluaa nyt juoda luomuviinejä, mutta maistuvatko ne paremmalta? HS testasi biodynaamisesti tuotettujen punaviinien helmet

Voiko biodynaamisesti tuotetun viinin tunnistaa jo maun perusteella? HS-raati testasi Alkon 15–20 euroa maksavat biodynaamiset punaviinit.

Tilaajille

Kuva: Rio Gandara / HS

Julkaistu: 19.2. 2:00, Päivitetty 19.2. 6:26

Biodynaamisten ja luomuviinien suosio on kasvanut viime vuosina, sillä kuluttajat haluavat tehdä eettisiä valintoja. Biodynaamiset viinit ovat osa isompaa luomuviinien kategoriaa.

Luomu- ja biodynaamisissa viineissä eettisyys korostuu rypäleiden viljelyssä. Tuottajat välttelevät kemikaaliperusteista viljelyä mahdollisimman paljon, ja tauteja ja tuholaisia torjutaan luonnonmukaisin keinoin. Sama koskee lannoitusta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta