Karjalanpiirakasta tuli trendikäs: herkkusuut himoitsevat käsin tehtyjä, puu-uunissa paistettuja piirakoita, joissa on ohut ruiskuori

Artesaanipiirakoita jonotetaan nyt messuilla ja tilataan maalaisleipomoista.

Karjalanpiirakat valmistuvat helposti kotikeittiössäkin.

26.2.2020 10:58 | Päivitetty 26.2.2020 12:41

Arvioiden mukaan Suomessa ostetaan vuodessa jopa yli 700 miljoonaa karjalanpiirakkaa.

Perinteisen välipalan suosio on Leipätiedotus ry:n mukaan ollut viime vuosina pienessä nousussa, ja piirakasta on tullut uusia makuversioita.

Osa karjalanpiirakoiksi kutsumistamme piirakoista on virallisesti vain riisipiirakoita. Tammikuussa uutisoitiin yhden nimitaistelun päättyneen, kun EU:n komissio hyväksyi myös laktoosittomasta puurosta tehdyt piirakat karjalanpiirakoiksi. Karjalanpiirakalla on EU:n nimisuoja, joka määrittelee tarkasti piirakan valmistusaineet ja valmistustavan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat