Hapanmaitotuotteiden syönti saattaa edistää sydänterveyttä – tutkimustulokset eivät ole kuitenkaan aukottomia - Ruoka | HS.fi

Hapanmaitotuotteiden syönti saattaa edistää sydänterveyttä – tutkimustulokset eivät ole kuitenkaan aukottomia

Hapanmaitotuotteiden terveellisyys liittyy hapatettujen elintarvikkeiden sisältämiin bakteereihin sekä mahdollisesti hiivoihin.

Hapanmaitotuotteissakin on syytä muistaa kokonaisuus: hapattaminen ei esimerkiksi kumoa jogurttiin lisätyn runsaan sokerin haittoja.­

23.3.2020 2:00 | Päivitetty 23.3.2020 9:29

Suomalaiset kuuluvat maailman innokkaimpien maidon kuluttajien joukkoon. Luonnonvarakeskuksen mukaan vuonna 2018 suomalaiset nauttivat 155 kiloa nestemäisiä maitotuotteita ja 26 kiloa juustoa henkilöä kohden.

Viime vuosina erityistä kiinnostusta ovat herättäneet trendikkäät hapanmaitotuotteet, kuten rahkat ja jogurtit. Hapanmaidon terveysvaikutuksia on tutkittu niin Suomessa kuin maailmallakin ja tuloksia on hehkutettu mediassa välillä sangen innokkaasti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat