Unohda folio – uuniperuna on viikonlopun klassikkoherkku, joka kypsyy lähes itsestään - Ruoka | HS.fi

Unohda folio – uuniperuna on viikonlopun klassikkoherkku, joka kypsyy lähes itsestään

Nyt nousussa ovat klassikkoruoat, jotka syntyvät vaivattomasti kotioloissa. Sellaiset kuin uuniperuna. Lue valmistusniksit ja vinkkaa oma lempitäytteesi.

Edullista, helppoa ja herkullista. Kun täytteet valitsee ruokavalion mukaan, uuniperunat sopivat lähes kaikille.­

21.3.2020 8:00

Suomi sulkeutui koteihin ja monessa keittiössä kokataan nyt enemmän kuin ennen. Ruoanvalmistuksessa vahvassa nousussa ovat kotoisat ja tutut klassikkoherkut.

Kuten uuniperunat.

Uuniperunoiden valmistus on helppoa. Tarvitset niitä varten jauhoisia perunoita, jotka kypsyvät uunissa herkullisen pehmeiksi. Perunat voivat olla Rosamunda- tai Bellarosa-lajiketta, mutta tarkoitukseen sopivat myös ihan tavalliset, punaisella väritunnuksella merkityt jauhoiset potut. Tärkeintä on, että perunat ovat keskenään melko samankokoisia, jotta ne kypsyvät samassa ajassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat