Nämä vohvelit ovat viikonloppuaamun superherkkua – jujuna on taikinassa oleva rahka - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Leivonta

Nämä vohvelit ovat viikonloppuaamun superherkkua – jujuna on taikinassa oleva rahka

Rahka tuo leivonnaisiin mehevyyttä ja pirteää makua. Juustokakku ja munkkitikkarit sopivat vaikka pääsiäiseen, mutta vohveleita kannattaa paistaa jo heti viikonloppuna.

Herkulliset rahkavohvelit maistuvat vapaapäivän aamuna. Jos käytössäsi ei ole vohvelirautaa, voit paistaa taikinan pannulla rahkaletuiksi. Kuva: Elvi Rista

Julkaistu: 26.3. 2:00, Päivitetty 27.3. 8:59

Proteiinirikas ja rasvaprosentiltaan matala rahka on tuttu tuote arjen smootheista ja jälkiruokana tarjoiltavista marja- ja hedelmäherkuista. Mutta taipuu rahka moneen muuhunkin: se on erittäin hyvä lisä leivonnaisiin.

Rahka keventää leivonnaisia ja toimii mainiosti esimerkiksi tuorejuuston kaverina. Se myös mehevöittää hiivalla kohotettavia tuotteita, kuten sämpylöitä, ja maistuu hyvältä kerman joukossa kakkujen täytteissä.

Pääsiäisen leivonnaisissa rahkaa on perinteisesti käytetty runsaasti. Muun muassa pashat ja rahkapiirakat kuuluvat osaksi pääsiäispöytää.

Näissä pääsiäiseenkin sopivissa resepteissä rahkaa käytetään vohveleissa, tikkareiksi muotoutuvissa munkeissa ja amerikkalaishenkisessä paistetussa juustokakussa.

Rahkavohveleiden makeaan täytteeseen voi laittaa vaikka passiohedelmää. Suolaisessa täytteessä maistuvat kylmäsavulohi, kaprikset ja sitruuna. Kuva: Elvi Rista

Rahkavohvelit ovat viikonloppuaamujen superherkkua. Ne ovat proteiinipitoisia, eivät sisällä sokeria ja taikinankin voi valmistaa etukäteen vaikka edellisenä iltana.

Täytevaihtoehtoja on tässä kaksi, toinen kirpeän makea passiohedelmätäyte ja toinen tuhdimpi kapristäyte savulohen kaveriksi. Mikäli sinulla ei ole vohvelirautaa, taikinan voi mainiosti paistaa lettupannullakin.

 

Pääsiäisen kunniaksi rahkamunkit dipataan keltaiseen suklaaseen, koristellaan strösselein ja tökätään tikkuun suloisiksi tikkareiksi. Munkit valmistuvat nopeasti, sillä kohotetaan leivinjauheen avulla.

Rahkamunkkitikkarit valmistuvat yllättävän nopeasti, sillä taikina kohotetaan leivinjauheella. Kuva: Elvi Rista

Juustokakku kypsennetään hitaasti miedossa lämmössä. Näin se säilyttää silkkisen rakenteensa eikä lähde halkeilemaan. Kakku saa pintaansa mangokiilteen ja suklaamunakoristelun. Mikäli et halua valmistaa kakun päälle kiillettä, koristele kakku vaikkapa marjoilla tai tuoreilla hedelmillä.

Juustokakku paistetaan miedossa lämmössä, jotta pehmeä rakenne säilyy ja kakku ei rupea halkeilemaan. Kuva: Elvi Rista

Rahkamunkkitikkarit

Pehmeä rahkajuustokakku

Rahkavohvelit

Seuraa uutisia tästä aiheesta