Somen uusin trendiresepti on tässä: dalgona-kahvi on kolmen raaka-aineen ihme - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Ruokatrendit

Somen uusin trendiresepti on tässä: dalgona-kahvi on kolmen raaka-aineen ihme

Dalgona-kahvin juju on pikakahvista, sokerista ja vedestä vaahdotettu mousse.

Dalgona-kahvin pinnalle vatkataan moussemainen vaahto.

Julkaistu: 9.4. 9:24

Maitoa, jonka pinnalla on herkullisen näköistä moussemaista maitokahvin väristä vaahtoa.

Tämän juoman kuvaan tai valmistusvideoon on moni törmännyt viime päivinä sosiaalisen median kanavissa. Kyse on dalgona-kahvista.

Dalgona-kahvi on alunperin kotoisin Intiasta ja Macaosta, joissa sitä kutsutaan vatkatuksi kahviksi.

Kahvin internetsuosion takana on kuitenkin korealainen näyttelijä, Jung Il-Woo, joka paikallisessa tv-ohjelmassa vieraili Macaossa ja ihastui juomaan. Hän nimesi kahvin dalgonaksi, sillä kahvi muistutti häntä samannimisestä korealaisesta suositusta makeisesta.

Tuon televisio-ohjelman jälkeen internet täyttyi videoista, joissa vatkataan tätä ihmeellistä kahvivaahtoa. Miljoonat ihmiset ympäri maailmaan tarttuivat kahvihaasteeseen (#dalgonacoffeechallenge).

Dalgona-kahvin juju on pikakahvijauheesta, sokerista ja kuumasta vedestä vatkattu maitokahvinvärinen vaahto, jota annostellaan kylmän tai kuuman maidon päälle.

Vaahdon valmistus onnistuu parhaiten sähkövatkaimella. Valitse vaahdotukseeen mieluummin pienehkö ja melko kapea vatkauskulho. Pikakahvijauheissa on nykyään valinnan varaa, mutta tämä kahvivaahto onnistuu aivan tavallisesta pikakahvista.

Kahvivaahdon jämäkkyys riippuu siitä, kuinka kauan seosta vatkataan. Kun vaahtoa vatkataan pitkään, se alkaa muistuttaa napakkaa italialaista marenkia ja sen voi jopa pursottaa juoman päälle. Jos haluat pehmeämmän, lusikoitavan vaahdon, lyhyempi vatkausaika riittää.

Trendikahvista on jo maailmalla ehtinyt syntyä monen monta versiota ja makuyhdistelmää.

Aikuisten illanviettoon se taipuu kylmäksi drinkiksi, kun lisäät maidon joukkoon hieman kahvi- tai mantelilikööriä.

Kahvivaahdon väri suorastaan kutsuu maustamaan maidon lusikallisella lakritsijauhetta, ja jos makeahammasta kolottaa, auttaa lusikallinen kondensoidusta maidosta valmistettua paksua kinuskia, dulce de lecheä.

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat