Perinteinen sima laitetaan alulle ajoissa, oikaisija keittää puolen tunnin pikaversion - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Vappu

Perinteinen sima laitetaan alulle ajoissa, oikaisija keittää puolen tunnin pikaversion

Perinteisesti valmistettu sima saa tekeytyä jääkaapissa viikon ennen tarjoilua. Vappudrinkin maustava simasiirappi taas valmistuu reilussa puolessa tunnissa.

Pieni nokare hiivaa riittää käynnistämään siman käymisen.

Julkaistu: 22.4. 8:50

Pirskahteleva ja kirpeänmakea sima on vapun tunnusjuoma. Sen valmistus on helppoa, kun muistaa muutaman niksin ja aloittaa puuhan riittävän ajoissa.

Pieni herneen kokoinen pala hiivaa riittää käynnistämään siman käymisen. Tätä enempää hiivaa ei kannata laittaa, sillä muuten käyminen saattaa olla liian voimakasta. Jotta hiiva toimisi halutulla tavalla, se lisätään haaleaan nesteeseen: liian kuumaan liemeen lisätty hiiva menettää nopeasti elinvoimansa.

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?