Leivo kakku äitienpäiväksi: valitse nopea keksibrownie, ilman uunia valmistuva raparperijuustokakku tai hieman näpertelyä vaativa kukkaiskakku - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Leivonta

Leivo kakku äitienpäiväksi: valitse nopea keksibrownie, ilman uunia valmistuva raparperijuustokakku tai hieman näpertelyä vaativa kukkaiskakku

Raparperikakku lumoaa juustokakkujen ystävän, keksibrownie sopii suklaasuulle. Kukkaiskakku kruunaa upeasti äitienpäivän.

Kukkaiskakun pintaa koristavat erikokoiset ja -väriset pursotukset.

Julkaistu: 7.5. 9:54

Näistä kevään kakkuresepteistä löytyy vaihtoehto moneen makuun ja taitotasoon. Ripeät browniet ilahduttavat kiireisempää leipuria, kun taas puuhastelusta pitävä saa haastetta kukkaiskakusta. Raikkaalla raparperilla hurmaava juustokakku asettuu vaikeusasteeltaan keskitasoon.

Brownie valmistuu nopeasti ilman kummempia vatkaamisia. Raaka-aineet sekoitetaan yhteen ja pinta täplitetään täytekekseillä. Täytekeksien makuvalikoimaa kannattaa hyödyntää brownien maustamisessa. Omat suosikkimakuni ovat minttu ja toffee.

Yksinkertaisen brownien ohje kannattaa napata talteen vaikkei niin välittäisikään täytekekseistä. Pehmeä suklaaleivonnainen maistuu herkulliselta esimerkiksi jäätelön kaverina.

Täytekeksin maku maistuu myös browniessa, valitse leivontaan siis suosikkimakujasi.

Raikkaassa juustokakussa maistuu raparperi. Pinnallensa se saa raparperitikuista kootun viuhkan, joka viimeistellään kiillesilauksella. Itse juustokakku on kohtuullisen nopea valmistaa ja kakun voi mainiosti koristella raparperin sijaan vaikkapa marjoilla. Gluteenittoman kakusta saat käyttämällä gluteenittomia keksejä kakun pohjaan.

Raparperijuustokakun pintaan asetellaan ohuita raparperin paloja. Pinta viimeistellään kiilteellä.

Kreemipintainen kukkaiskakku on koristeluiltaan trendikäs. Siinä on myös hieman väkertämistä. Kakku kätkee sisäänsä kaksi erilaista pohjaa, tumman ja vaalean, sekä mascarpone-vadelmatäytteen.

Pinnan kukkaispursotusten kanssa voi käyttää luovuutta. Pinnasta tulee erityisen kaunis, kun pursotukset tehdään erilaisilla pursotuspäillä eli tyllilla ja pursotuksen koot vaihtelevat.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?