Viime hetken herkku äitienpäivään: jälkiruoan ja kahvin yhdistävä affogato valmistuu yksinkertaisimmillaan kahdesta aineksesta - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Äitienpäivä

Viime hetken herkku äitienpäivään: jälkiruoan ja kahvin yhdistävä affogato valmistuu yksinkertaisimmillaan kahdesta aineksesta

Kahvi-jäätelöjuoman voi vielä virittää kahvilla maustetulla kinuskilla.

Kahvikinuskilla viimeistelty affogato päättää aterian täydellisesti.

Julkaistu: 10.5. 9:30

Puuttuuko äitienpäivän aterialta vielä jälkiruoka? Jos näin on – tai äitiä olisi muuten vain kiva ilahduttaa vielä pienellä yllätyksellä – tässä on helppo ja nopea vaihtoehto: italialainen affogato.

Affogato-jäätelöjuoma on jälkiruoka ja jälkiruokakahvi samassa kupissa. Yksinkertaisimmillaan se tehdään niin, että ensin kuppiin nostetaan jäätelöpallo, sitten päälle kaadetaan kuumaa vahvaa kahvia. Kun valmistat affogaton, valitse tarjoiluastiaksi lämpötilan vaihteluja kestävä kuppi tai lasi.

Affogato on täydellinen aterian lopetus, sillä herkussa on oikeastaan kaikki mitä ihminen ruoan päälle kaipaa: jäätelön lempeä makeus ja kahvin piristävä vaikutus.

Italiassa affogato koostuu useimmiten kahdesta aineesta, laadukkaasta vaniljajäätelöstä ja espressotilkasta, mutta jälkiruoasta on monia variaatioita. Toisinaan jäätelöä ja kahvia maustetaan vielä tujauksella amarettoa tai muuta likööriä, joskus pinnalle rouhitaan suklaata.

Äitienpäivänä affogatoa voi vähän virittää. Vaniljan lisäksi kuppiin pyöräytetään suklaajäätelöä ja annos viimeistellään ylimääräisellä herkulla: päälle valutetaan kahvilla maustettua kinuskikastiketta.

Kahvikinuski valmistuu alle vartissa, mutta sen voi tehdä hyvissä ajoin valmiiksi odottamaan. Voit halutessasi pyöräyttää myös jäätelöpallot etukäteen. Laita jäätelöpallot lautaselle ja nostaa pakastimeen odottamaan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat