Keitetäänkö Suomessa perunat vedessä, Gonzalo kysyi kauhuissaan – espanjalaisen perunamunakkaan valmistuksessa ei käytetä vettä

Kirjoittaja Hanna Jensen oppi andalusialaisella maatilalla, miten espanjalainen perunamunakas tehdään niin, että siitä tulee aito, samettinen tortilla de patatas.

Tapasbaareista tuttu perunamunakas, tortilla de patatas, on espanjalaisen keittiön kulmakiviä.

”Mitä sinä juuri sanoit?”

Gonzalo tuijotti minua keittiössä, jonkinlainen hymyn, hämmästyksen ja kauhun ihme kasvoillaan.

”Keitetäänkö Suomessa perunat vedessä?”

Kyllä, vastasin. Vedessä. Terveellistä. ¿No?

Gonzalo pudisti päätään.

”Älä ikinä valmista tortilla de patatasia vedessä”, hän sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat