Munakoison valmistamiseen liittyy yksi tärkeä oppi, mutta sen jälkeen hurmaat tällä pastalla niin vegaanin kuin sekasyöjänkin

Näiden vegaanisten munakoisoherkkujen makumaailma vie Välimeren seudulle. Ruoat valloittavat taatusti myös sekasyöjät.

Paistetut munakoisot ja vegaaninen saksanpähkinäpesto tekevät pastasta herkullisen.

Munakoiso on toukokuussa ja alkukesästä parhaimmillaan.

Tärkeää munakoison valmistamisessa on sen huolellinen kypsentäminen niin, että siitä tulee täysin pehmeää. Oikein kypsennettynä munakoiso suorastaan hurmaa maullaan. Raa’aksi jäänyt munakoiso on valjun makuista ja suuntuntumaltaan nahkean sitkeää.

Nykyisiä munakoisolajikkeita ei tarvitse kitkeryyden poistamiseksi ”itkettää”, vaan munakoisot voi kypsentää suoraan esimerkiksi uunissa, parilapannulla tai grillissä ilman esivalmisteluja. Munakoison valmistamisessa ei kannata säästellä oliiviöljyä.

Nämä kolme hurmaavaa vegaanista munakoisopääruokaa valloittavat niin vegaanit kuin sekasyöjätkin. Ruokien makumaailma on lainattu Välimeren molemmin puolin.

Herkullinen munakoisopasta sisältää parilalla paistettuja munakoisoviipaleita ja ihanaa vegaanista saksanpähkinäpestoa, joka maustetaan parmesaanijuuston sijaan täyteläisen makuisilla ravintohiivahiutaleilla.

Uunissa paahdetut munakoisot puolestaan rullataan herkullisen tofupähkinätäytteen ympärille ja kypsennetään harissalla maustetussa tomaattikastikkeessa.

Munakoisorullien täytteessä on muun muassa tofua ja pähkinää.

Parilapannulla tai grillissä paistetut ohuet leivät päällystetään ras el hanout -mausteseoksella ryyditetyillä munakoisoilla ja hummuksella.

Pannulla paistettujen nopeiden leipien päälle kasataan munakoiso-kikhernepaistosta ja hummusta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat