Nyt maistuvat uuden sadon vihannekset: Hittipastaan paahdetaan maukas lisuke toripöydältä - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Sesonkiruoka

Nyt maistuvat uuden sadon vihannekset: Hittipastaan paahdetaan maukas lisuke toripöydältä

Paahda porkkanat pastaan ja kokoa herneistä ja perunoista kesäinen salaatti.

Paahdetut porkkanat höystävät pastaa.

Julkaistu: 28.5. 11:33

Toripöydän uudesta sadosta syntyy uudenlaisia maukkaita ruokia. Paahda porkkanat pastaan, tee herneistä ja varhaisperunoista kesäinen salaatti ja leivo raparperit marenkipiirakkaan.

Viime vuosina maailmalla suureen suosioon noussut cacio e pepe -pasta muuntautuu sesonkiruoaksi paahdettujen porkkanoiden avulla. Hittipastan alkuperäinen idea on simppeli, sen tärkeimmät ainekset ovat juusto (usein pecorino) ja paahdettu pippuri, eli cacio e pepe.

Muutama pullea herneenpalko sopii vihreän kesäsalaatin koristeeksi.

Kun saaliiksi saa herneitä, perunoita ja minttua, on aika tehdä maailman paras vihreä kesäsalaatti. Jos salaattiin kaipaa lisää ruokaisuutta, voi joukkoon puolittaa keitettyjä kananmunia.

Raparperi ja marenki muodostavat mahtavan parivaljakon piirakkaan.

Raikas raparperi sopii hienosti yhteen makean italialaisen marengin kanssa. Piirakan marenkihunnutetun pinnan valmistamisessa menee hieman aikaa, mutta sitä säästyy toisaalla, kun piirakkapohjana käytetään valmista pakastetaikinaa. Viitseliäs voi toki leipoa pohjan perinteisen murotaikinan ohjeella.

Porkkanainen cacio e pepe -pasta

Vihreä kesäsalaatti

Raparperi-marenkipiiras

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?