Uusien ruokien välttely ei aina ole nirsoilua vaan taustalla saattaa olla perinnöllinen taipumus

Ruokaan liittyviä ennakkoluuloja on lähes jokaisella, mutta jotkut välttelevät uusia makuja siksi, että he kärsivät uusien ruokien pelosta eli ruokaneofobiasta.

Hapan ja karvas maku ovat uusien ruokien pelosta kärsivälle usein vaikeampia kuin makea ja suolainen.

15.6.2020 2:00 | Päivitetty 17.6.2020 11:05

Kimpale suolaista fetajuustoa ja tummia, kypsiä kalamataoliiveja – kuulostaako herkulliselta? Helsingin yliopiston elintarvike- ja ravitsemustieteiden osaston tutkijaa Antti Knaapilaa yhdistelmä ei houkuttele. Hän pystyy kyllä syömään fetajuustoa ja oliiveja, mutta välttää niitä mahdollisuuksien mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat