Nämä ihanat kesäleivonnaiset voi toteuttaa helposti vaikka mökillä: kaupan valmiit taikinat ovat näppärä apu - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Leipominen

Nämä ihanat kesäleivonnaiset voi toteuttaa helposti vaikka mökillä: kaupan valmiit taikinat ovat näppärä apu

Kaupan valmiit taikinat oikaisevat mukavasti leivontaa esimerkiksi mökillä. Keksitaikinasta syntyy pohja jäätelökakulle ja murea yllätyskerros filotaikinasta kasattuun baklavaan. Voitaikinakolmiot kätkevät sisäänsä vadelma-tuorejuustotäytteen.

Kermalla koristellun jäätelökakun voi tehdä valmiiksi ja pakastaa odottamaan tarjoilua.

Julkaistu: 2.7. 2:00, Päivitetty 2.7. 10:01

Kuluneen poikkeuskevään aikana monissa kodeissa leivottiin ja kokattiin tavallista enemmän. Niinpä kesän tullen kotikokkeja on saattanut vaivata keittiöväsymys.

Jos kesäisiin hetkiin tekee kuitenkin mieli valmistaa herkkuja, kannattaa suunnata kaupan valmistaikinavalikoiman pariin. Valmistaikinoiden valikoima on täydentynyt viime vuosina muun muassa keksi- ja pullataikinoilla sekä croissant- ja pizzataikinoilla.

Tämän jutun herkuissa hyödynnetään perinteisen voitaikinan lisäksi filotaikinaa ja keksitaikinaa.

Keksitaikina antaa pohjan juhlavalle jäätelökakulle.

Tämän baklavan salaisuus on sen sisälle piilotettu keksitaikinakerros.

Keksitaikinaa voi kätkeä myös filotaikinan väliin baklavaksi. Rapean mehevät baklavat häviävät purkista salaman nopeasti.

Herkulliset vadelmakolmiot valmistuvat helposti puolessa tunnissa.

Herkulliset vadelmakolmiot syntyvät nopeasti, kun voitaikinalevyt leikataan puoliksi ja taitellaan kolmioiksi. Sisäänsä ne saavat herkullista vadelma-tuorejuustotäytettä.

Keksitaikinatäytteinen baklava

Keksitaikinajäätelökakku

Vadelmakolmiot

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?