marjojen terveellisyys - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Ravitsemus

Supermarjan maineessa oleva mustikka voi olla monelle pettymys – asiantuntija kertoo, mitä marjojen terveellisyydestä on syytä tietää

Marjat tekevät monella tavalla hyvää ihmiselle. Ne muun muassa tasoittavat verensokerin nousua aterian jälkeen, alentavat kolesterolia ja edistävät suoliston hyvinvointia. Monipuolinen marjojen käyttö takaa parhaat terveyshyödyt.

Tilaajille

Lakka ja mustaherukka sisältävät paljon kuituja, vadelmassa ja mansikassa on folaattia, ja supermarja mustikan terveysvaikutukset perustuvat polyfenoleihin.

Julkaistu: 29.6. 2:00, Päivitetty 29.6. 19:51

Mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa vai sittenkin mustaherukkaa tai lakkaa? Kesä on monen marjan sesonkiaikaa, joten niiden lisääminen ruokavalioon on juuri nyt helppoa.

Itä-Suomen yliopiston elintarvikkeet ja terveys -tutkimusalueen professorin Marjukka Kolehmaisen mukaan Suomessa on moniin muihin maihin verrattuna runsaasti erilaisia marjoja.

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?