Nyt kannattaa valmistaa kuhaa – ruoka­toimittaja neuvoo yksin­kertaiset kikat, joiden avulla syntyy kesän paras kala­keitto ja rapea fish & chips - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Ruoka

Nyt kannattaa valmistaa kuhaa – ruoka­toimittaja neuvoo yksin­kertaiset kikat, joiden avulla syntyy kesän paras kala­keitto ja rapea fish & chips

Kuha sopii rennoksi naposteluruoaksi, siitä tulee kesän maukkain kalakeitto ja grillattuna se on päivällispöydän kunkku.

Näkkärimurussa pyöräytetyt kuhafileepalat paistuvat pinnalta rapeiksi.

Julkaistu: 9.7. 2:00, Päivitetty 9.7. 9:56

Kesän paras herkku on vastapyydetty kuha. Kuhan maku on hienostunut, eikä sitä sovi peittää turhan ärhäkällä maustamisella. Suolan kanssa ei kannata kuitenkaan pihtailla, sillä se nostaa kuhan maun esille.

Uusista perunoista ja kuhafileestä paistetaan muurikassa tuoreen ja raikkaan makuinen fish & chips. Sen kruunaa avomaankurkuista sekoitettu tartarkastike. Tässä reseptissä paistetut varhaisperunat maustetaan pienellä lorauksella viinietikkaa, joka antaa annokselle juuri oikean ”chipsin” maun. Näkkärimurussa pyöräytetyt kuhafileepalat paistuvat pinnalta rapeiksi, mutta jäävät sisältä meheviksi.

Tässä reseptissä kuhafileet paistetaan pannulla erikseen ja lisätään vasta valmiin keiton joukkoon.

Kesän paras kalakeitto syntyy yhdistämällä kesäkeitto ja voissa paistettu kuha. Varhaisperunoita ja porkkanoita kypsennetään kalaliemessä vain sen verran, että haarukan piikki jää kiinni kasvikseen, mutta ei halkaise sitä. Näin rakenne on täydellisen napakka ja maku parhaimmillaan. Kuhafileet paistetaan pannulla erikseen ja lisätään vasta valmiin keiton joukkoon. Tämä takaa sen, että kuha maistuu herkulliselta, eikä kala murennu liemen joukkoon.

Kokonaisena grillattu kuha on rapea herkku, jonka valmistaminen vaatii hieman kalankäsittelytaitoa.

Kokonainen kuha kypsyy grillissä maukkaaksi, kun sen pinnalle sivelee sinapin- ja fenkolinsiemenillä maustettua marinadia. Kokonaisena grillattava kala kannattaa suomustaa, jolloin nahasta tulee syötävän rapea.

Grillattu sitruunakuha

Paras kesäkalakeitto

Fish & chips muurikassa

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?