HS:n ruokatoimitus paljastaa suosikkileipomonsa, joista saa poikkeuksellisen hyvää leipää – suosikkien joukossa on ikoninen leipä, johon muut ruisleivät vertautuvat - Ruoka | HS.fi
Ruoka|Ruoka

HS:n ruokatoimitus paljastaa suosikkileipomonsa, joista saa poikkeuksellisen hyvää leipää – suosikkien joukossa on ikoninen leipä, johon muut ruisleivät vertautuvat

Tänä kesänä moni viettää lomaa Suomessa. Kokosimme toimituksen suosikkileivät ja -leipomot eri puolilta maata.

Tilaajille

Perinteisesti leipä on ollut erilaista eri puolilla Suomea.

Julkaistu: 6.7. 2:00, Päivitetty 6.7. 6:54

Jos suomalaista ruokakulttuuria leimaa erityisesti jokin yksittäinen ruoka, se lienee leipä. Voittihan ruisleipä vuonna 2017 äänestyksen, jossa etsittiin Suomelle kansallisruokaa.

Perinteisessä suomalaisessa leipäkulttuurissa on tunnistettavia alueellisia eroja, joista tunnetuin lienee itä-länsijako: perinteisesti idässä leipä oli pehmeää ja sitä leivottiin viikoittain, kun taas lännessä leipää tehtiin vain pari kertaa vuodessa, ja sitä syötiin kovaksi kuivattuna. Länsi-Suomessa sai myös useammin makeahkoa leipää, kun taas Itä-Suomessa leipä oli happamampaa.

Uusimmat reseptit

Luitko jo nämä?