HS testasi vaniljajäätelöiden ”luksusluokan” ja löysi kaksi erinomaista tuotetta - Ruoka | HS.fi

HS testasi vaniljajäätelöiden ”luksusluokan” ja löysi kaksi erinomaista tuotetta

Tutkimusten mukaan vaniljan maku miellyttää ihmisiä ja siihen totutaan jo nuorella iällä, kertoo professori Mari Sandell.

Vanilja on helppo yhdistää muihin makuihin, joten se on elintarviketeollisuuden suosiossa.

9.7.2020 2:00 | Päivitetty 9.7.2020 7:28

Vanilja on yksi suosituimmista jäätelömauista, ja vaniljaa voi aistia lukuisissa muissakin tuotteissa aina jogurteista hajuvesiin ja makeisista saippuoihin.

Tutkimusten mukaan ihmiset pitävät vaniljan mausta, kertoo professori Mari Sandell, joka vetää Helsingin ja Turun yliopistojen yhteistä aistit ja ruoka -tiimiä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat